Lichtbruin brood met zaden


Woensdag lichtbruin

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept (traditionele oven)

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Doe de zaadmengeling in een grote kom.

  • Bestrijk het brood licht vochtig met water met een kwast.

  • Pak het brood op en rol deze in de zaden tot het helemaal bedekt is.

  • Spuit de bakvorm in met bakspray en leg het deeg hierin.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

  • Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Lichtbruin brood 2.5 kg

€ 6,72

Bloem voor lichtbruin brood

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,69

Broodverbeteraar

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,32

Droge gist

Zaadmengeling 300 g

€ 3,86

Zaadmengeling