Recepten
Luxebrood
Ingrediënten
300 ml water (kamertemperatuur)
Benodigdheden
Mengkom
Keukenrobot
Theedoek
Rooster
Bereiding
Recept voor 2 broden van 400 gram
Bepaal de grootte van het brood.
Weeg alle ingrediënten af en kneed alles met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het geheel nog eens gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 15 min rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken van 400 gram.
Druk het deeg plat en breng het in het gewenste model.
Spuit de broodvormen in met bakspray.
Plaats de deegstukken in de gewenste broodvorm en laat het +/- 40 min rusten onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het af op 220 °C gedurende 30-35 minuten.
Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.