Recepten
Moederdag hartjes
Ingrediënten
Deeg:
400 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
200 g roomboter (kamertemperatuur)
1 ei
Vulling:
200 g Botercrème mix Bakers@Home
200 g Bloemsuiker Bakers@Home
460 g roomboter (kamertemperatuur)
450 ml water (+/- 25°C)
Benodigdheden
Deegkom
Weegschaal
Kneedhaak
Bakplaat
Spuitzak
Bereiding
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het voor ongeveer 15 seconden.
Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.
Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om het plakken aan de werkbank te voorkomen.
Steek met de grootste hartjes uitsteker van de set plakken uit.
Leg deze op de bakplaat ongeveer 3 cm uit elkaar.
Herhaal dit tot de bakplaat vol is.
Voor 1 gebakje heb je 2 plakjes nodig, je kan ervoor kiezen om met een kleinere hartjes steker een stuk uit te
steken uit het grotere hartje.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje en breng dit aan met een kwast.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.
Laat na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Vulling
Doe het water (25 °C) met de mix en de bloemsuiker in een kom.
Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.
Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.
Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.
Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.
Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.
De vulling is klaar voor gebruik.
Taart opbouw
Leg de onderste hartjes koekjes op een taartkarton of onderlegger.
Knip het puntje van de spuitzak en doe er een glad spuitmondje in van ongeveer 1 cm doorsnede.
Vul de spuitzak met botercrème.
Spuit bolletjes op de onderste plak van ongeveer 1,5 cm hoog.
Doe dit zodat het gehele hartjes koekje is volgespoten met bolletjes.
Leg nu het tweede hartjes koekje er bovenop en plaats het geheel 20 minuten in de koelkast.
Neem het uit de koelkast en spuit op de bovenste ring ook helemaal vol met bolletjes van ongeveer 1 cm hoog.
Decoreer de bovenzijde met vers fruit of andere decoratie naar eigen keuze.